Paralympijské: Stolný tenista Csejtey získal striebornú medailu

03.09.2012 Celý región

Londýn 3. septembra (TASR) - Stolný tenista Richard Csejtey získal v pondelok na paralympijských hrách v Londýne striebornú medailu, keď vo finále podľahol Číňanovi Šuaj Čao 1:3 na sety.

Csejtey, ktorý súťažil v kategórii TT8 (stojaci), je druhým Slovákom s cenným kovom na prebiehajúcej paralympiáde. Prvý s bronzovým leskom získala rovnako v pondelok medzi vozíčkarkami jeho stolnotenisová kolegyňa Alena Kánová. "Toto striebro patrí mnohým ľuďom, ktorí mi pomohli. V Galante, kde 14 rokov hrám, mi pomáha Attila Szemes, podporuje ma rodina, paralympijský výbor, tréner Ján Bezecný a mnohí ďalší tréneri a spoluhráči," citoval 33-ročného Csejteya oficiálny web Slovenského paralympijského výboru (SPV).

Skúsený Csejtey zaznamenal pri svojej štvrtej paralympijskej účasti tretie striebro, okrem toho má v zbierke aj dva bronzy. Zlato mu stále chýba, no medailovú sadu bude mať šancu skompletizovať v súťaži družstiev. "Mal som na súpera, zlato nebolo ďaleko, mal som v treťom sete tri setbaly, ale žiaľ, Číňan je o niečo lepší. Verím, že mu to niekedy vrátim. Keď sa dostaneme v tímoch do finále, budeme hrať s Čínou," dodal pre spv.sk.

Tretiu medailu, opäť v stolnom tenise, pridá s určitosťou Ján Riapoš, ktorého v pondelňajšom vozičkárskom finále čaká Kórejčan Kyung Mook Kim.

výsledok - finále skupiny TT8:

Šuaj Čao (Čína) - Richard CSEJTEY (SR) 3:1 (-8, 5, 15, 4)
 

Vyberte región